Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ: Adatvédelem
Menü

GYAKORI KÉRDÉSEK

1. Személyesen hol tudom megvásárolni a kesztyűket?

Sajnos saját bolttal nem rendelkezünk, de kiskereskedelemmel foglalkozó partnereink gyakran részt vesznek rendezvényeken, illetve vásárokon, ahol megnézhető, felpróbálható és meg is vásárolható a kesztyű. Aktuális helyszínekről részletes információ telefonon kérhető. Rendezvényeken, illetve partner boltokban nem elérhető a webáruház teljes árukészlete. Vásárlás előtt érdemes a partner boltban érdeklődni, hogy kapható-e náluk a kiválasztott kesztyű.

Telefon: +36 30 2809943, illetve részletek a Facebook oldalunkon: facebook.com/alpagloves

Állandó helyszínek, ahol viszonteladók értékesítenek Alpa Gloves kesztyűket: 

 1. KLAUZÁL 1 design store - Termékkör: férfi, női autós kesztyűk és bélelt bőrkesztyűk
  • Cím: 1072 Budapest, Klauzál tér 1.
  • Nyitva: 10-19 óra, hétfő-szombat
  • Telefon: +36 20 9199028
  • Facebook: https://www.facebook.com/designstoreklauzal1/
 2. OMG Designer Store - Termékkör: női és férfi bőrkesztyűk
  • Cím: 9400 Sopron, Várkerület 85. 
  • Nyitva: hétfő-szombat
  • Telefon: +36 30 8215792
  • Facebook: https://www.facebook.com/omgoutlet/
 3. ​​Szépművészeti Múzeum shop - Termékkör: férfi, női bélelt és béleletlen bőrkesztyűk
  • Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 1.
  • Nyitva: változó 
  • Telefon: +36 1 4697789
  • Facebook: https://www.facebook.com/muzeumshop/
 4. WAMP design vásár - Termékkör: bőrkesztyűk az aktuális időjárásnak megfelelően
  • Cím: aktuális cím a vásár honlapján elérhető - www.wamp.hu
  • Telefon: +36 1 3364054
  • Facebook: https://www.facebook.com/wampdesignvasar/

2. Mikor kapom meg a megrendelt kesztyűt?

A megrendelt kesztyűt általában a megrendelést követő 1-2 munkanapon belül GLS Csomagként adjuk fel. A megadott címre történő szállítás az azt következő munkanapon esedékes. Garantálni az 5 munkanapon belüli szállítást tudjuk.


3. Félek megrendelni a kesztyűt, mert nem tudom eldönteni a méretet. Meddig tudom kicserélni a kesztyűt, ha nem jó a méret vagy másik színt, modellt szeretnék?

Webáruházunkban vásárolt kesztyűket a kézhezvételtől számított 30 napig cseréljük. Elállási joggal 14 napig élhet, ami azt jelenti hogy indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ebben az esetben a vásárló kizárólag a visszaküldés költségeit fizeti. Továbbá a szükséges mértékű kipróbálást meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. A teljes vételár visszafizetése a nem hordott, kifogástalan állapotú termékek esetében indokolt. Ezek hiányában a termék értékcsökkentnek minősül.


4. Mi a teendő, ha cserét szeretnék kérni?

Webáruházunkban vásárolt kesztyűket a kézhezvételtől számított 30 napig cseréljük. A visszaküldés költségei a vevőt terhelik. 

Visszaküldési cím: Pál Éva e.v. 1202 Budapest, Szamos utca 7.

Jelenleg a legolcsóbb visszaküldési lehetőség a postai ajánlott levél. Kérjük, hogy a termék megóvása érdekében a kesztyűt mindenképpen bélelt borítékba (buborékos) csomagolni szíveskedjenek. Annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapjuk a cserélni kívánt kesztyűt, érdemes elsőbbségi szolgáltatást választani, vagy postai csomagként feladni a küldeményt.

A visszaküldésről írásban értesítsék webáruházunkat. E-mail: info@alpagloves.hu

Ha személyesen szeretné visszahozni a kesztyűt, annak sincs semmi akadálya, de mindenképpen telefonáljon mielőtt jön, mert raktárunkban nincs nyitvatartási idő. 

Telefon: +36 30 2809943

A csomagba kérjük beletenni: 

 • cserélni kívánt kesztyű
 • kitöltött jótállási jegy
 • rövid levél, hogy mire szeretné a kesztyűt cserélni: cikkszám, szín, méret

Elállási jog, csak a nem hordott, kifogástalan állapotú termékekre vonatkozik. Ha élni kíván az elállási jogával, akkor kérjük megadni a bankszámlaszámát, ahova a termék árát utalhatjuk. Ha postautalványon kéri a termék árának visszafizetését, akkor annak költsége a vásárlót terheli.

Postautalvány díja: 1.505 Ft.


5. Mi az az elállási jog?

Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphet a vevő és a termék visszaküldése esetén követelheti a kereskedőtől a termékért kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőség a termék megvizsgálására és kipróbálására, továbbá, hogy kizárólag az eladó által egyoldalúan meghatározott információkra támaszkodhat a vevő a vásárlás előtt.


6. Milyen költségeket kell a fogyasztónak viselnie a szerződéstől való elállásakor?

A hivatkozott rendelet egyértelműen úgy rendelkezik, hogy a fogyasztó elállásával összefüggésben kizárólag a termék eladó részére történő visszaküldésének költségeit köteles viselni (kivéve, ha az eladó vállalta e költségek viselését), ezért a terméket nem adhatja fel utánvéttel vagy portóval. Továbbá a szükséges mértékű kipróbálást meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. A teljes vételár visszafizetése a nem hordott, kifogástalan állapotú termékek esetében indokolt. Ezek hiányában a termék értékcsökkentnek minősül.


7. Nagyon sok hasonló cikkszámú termék van. Van valamilyen rendszer a cikkszámokban, ami alapján különbséget lehet tenni?

Termékeink cikkszámait próbáltuk logikus úton meghatározni ezért az alábbi rendszert dolgoztuk ki: Formai nézet: 1-A100-1-1

A cikkszám 4 értékből áll, melyeknek külön jelentésük van:

1. helyen lévő szám karakterek, arra utalnak, hogy női vagy férfi kesztyűről van szó:

 1. FÉRFI
 2. NŐI

2. helyen lévő karakterek a stílusra utalnak. Ezek a betű és szám kombinációk a kesztyűt szabó és varró kollégáknak adnak információt. Ami a vásárlóinknak is fontos lehet:

 • Ha K betű szerepel a kombináció végén, az arra utal, hogy kézzel varrták. Pl. 1-A11-1-1: varrógéppel varrt kesztyű. De ha a cikkszám 1-A11K-1-1: ugyanaz a modell, de kézzel varrták.
 • Ha KF betűkapcsolat szerepel a kombináció végén, az arra utal, hogy kötött felső résszel készült a kesztyű.
 • Ha S betű szerepel a kombináció végén, az arra utal, hogy stepp varrással varrták.

3. helyen lévő szám karakterek a bőr fajtájára utalnak:

 1. szarvasbőr
 2. juhnappa bőr
 3. velúr bőr
 4. sertés bőr
 5. peccary bőr

4. helyen lévő (utolsó) szám karakterek a bélés fajtájára utalnak:

 1. autós
 2. béleletlen
 3. selyemmel bélelt
 4. gyapjúval bélelt
 5. nyúl szőrmével bélelt
 6. bárány szőrmével bélelt

A cikkszám után található a szín megnevezése. Alapjában angol nyelven szerepelnek a színek úgy, ahogy a bőrgyáraktól kapjuk. Így tudjuk a legpontosabban a színeket meghatározni és a félreértéseket elkerülni.

Például: 2-S191-2-3 PINK - Női, juhnappa bőr, selyemmel bélelt kesztyű, PINK (rózsaszín) színben.


 

Keresés