Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ: Adatvédelem
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

RÓLUNK

RÓLUNK

Az Alpa Gloves Kesztyűgyártó Kft. 100%-ban magyar, családi vállalkozás. Székhelyünk és webáruház raktárunk Budapesten van, de a kesztyűk pécsi gyárunkban készülnek.

A pécsi kesztyűgyártás története 1762-re nyúlik vissza, amikor Ranolder Péter, kesztyűsmester Pécs város falai közé érkezett és lefektette a kesztyűgyártás alapjait.

A Klattauerből érkezett mester helyszínválasztása nem volt véletlen. Ugyanis Pécsett a kézművesek a török uralomtól kezdve híresek voltak a legjobb minőségű bőreikről.

Ranolder letelepedése után éppen egy évszázad múlva kért iparengedélyt egy fiatal kesztyűslegény – Hamerli János – aki később messze túlszárnyalta elődjét. Folyamatosan bővítette a gyárat és növelte a teljesítményt. Megalapította a Vince utcai kesztyűgyárat, ami abban az időben a világ legnagyobb kesztyűgyára volt és ahol még ma is megtalálhatóak a legfőbb termelési létesítmények,. A Hamerli gyár által készített kesztyűk kiváló minősége ismert volt az Osztrák-Magyar Monarchia határain túl is.

Ezen idők óta sok év eltelt, de a szakértelem és a tapasztalat generációról generációra szállt. A régi kesztyűgyár falai között - a Vince utcában - hoztuk létre 1998-ban cégünket, az Alpa Gloves Kesztyűgyártó Kft-t, mely szintén családi vállalkozásként folytatja a kesztyűgyártás hagyományait. Ragaszkodunk a szaktudáshoz és támaszkodunk a jelenben is azokra az évszázadok során kialakult módszerekre, amikkel a tökéletességet próbáljuk elérni. A történelmi falak között készült kesztyűink magukban hordozzák e hagyományokat.

Kesztyűink puha, prémium minőségű bőrből készülnek. Célunk, hogy webáruházunkban mindenki megtalálja magának azt a kesztyűt, amit megálmodott vagy amelyről álmodni sem mert.

Iroda cím: 1202 Budapest, Szamos utca 7.

Telefon: +36 30 2809943

e-mail: info@alpagloves.hu

Keresés